На Вінниччині колаборантка проведе 9 років у вʼязниці
15:42 01.06.2023
301

Про це повідомляє Вінницький апеляційний суд.

Вчора, 31 травня, Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок жінці, якій інкримінують колабораційну діяльність. Колегія суддів під головуванням Сергія Бурденюка не знайшла підстав, аби задовольнити апеляційну скаргу, в якій адвокат обвинуваченої просив скасувати вирок та виправдати обвинувачену чи призначити покарання умовно.

За версією слідства, жінка, яка є громадянкою України, добровільно зайняла посаду, пов`язану з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора – начальника відділу.

Такий злочин є особливо тяжким. Обвинуваченій призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах влади, установах, підприємствах та організаціях незалежно від форми власності строком на 15 років з конфіскацією усього належного їй на праві власності майна на користь держави.

 

 

 

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також