На Одещині правоохоронці притягують до відповідальності чотирьох чоловіків за незаконне зберігання наркотичних засобів
14:30 30.03.2022
324

У правопорушників загалом вилучили понад кілограма канабісу та кілька доз метадону. Тепер їм загрожує відповідальність, передбачена статтею 309 Кримінального кодексу України.

Двох фігурантів віком 43-х та 18-ти років викрили в Одесі співробітники Управління міграційної поліції ГУНП в Одеській області. Старший за віком чоловік зберігав майже 700 грамів наркомісткого зілля. У молодика виявили трохи менше 300 грамів тієї ж отрути.

Ще двоє правопорушників – жителі Ананьєва та Подільська віком 45-ти та 33-х років. Їх у наркозлочинній діяльності викрили співробітники територіальних підрозділів поліції під час патрулювання вулиць населених пунктів. Один мав при собі п’ять пакунків з метадоном, у другого вилучили кілька ємностей з наркомісткою травою.

За цими фактами поліцейські розпочали провадження за частинами 1 та 2 статті 309 Кримінального кодексу України. В рамках досудового розслідування речові докази направлені на експертизу. За її результатами буде прийняте остаточне процесуальне рішення щодо правопорушників.

Зазначимо, що одеситу, який зберігав наркотичні засоби у великих розмірах, згідно з чинним законодавством, загрожує штраф від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до трьох років. Для інших чоловіків незаконне зберігання наркотиків може обернутися штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також