На концерті СКАЙ в Палаці спорту зібрали кошти для участі ветеранської збірної України в “Іграх нескорених” та програми “Врятуй кінцівку”
13:43 29.05.2023
257

Цьогорічну програму святкування Дня Києва своїм першим великим концертом в Палаці спорту відкрив гурт СКАЙ – один з найпопулярніших рок-гуртів України, виступи якого завжди збирають повні зали, а більшість їх пісень стали справжніми рок-хітами. 

Вщент заповнений Палац спорту, сотні українських військових – шанувальників творчості гурту серед відвідувачів, свято красивої музики, харизма та невгамовна енергетика фронтмена гурту Олега Собчука, військовий симфонічний оркестр та зіркові дуети, потужне світлове шоу, що створило неповторний вайб, благодійні збори на добрі справи та пропозиція руки й серця прямо на сцені – цим запамʼятається перший у 22-річній історії гурту СКАЙ виступ на концертному майданчику такого рівня.

Тригодинне музичне шоу, що пройшло під слоганом “Допомагаємо – перемагаємо!” отримало назву “Подаруй світло” та складалось з трьох частин. Програму відкрив відомий український DJ Smile з інтро – власним реміксом на трек “Подаруй Світло” з шоу барабаншиць.

У першому відділенні концерту СКАЙ разом з Ансамблем Збройних Сил України зіграв найзнаковіші пісні гурту – хіти, що вже стали народними:  “Бест друг”, “Тебе це може вбити”, “Подаруй Світло”, “Легковажна”, “Струна”, а також нові треки “Напролом” та “Не відступати і Не здаватись”.

Програму продовжили зіркові дуети. В акустичному відділенні восьмитисячний Палац спорту фанатів від дуетного виконання пісень “Не Йди” зі Златою Огнєвіч, яка зі сцени анонсувала великий сольний концерт у Жовтневому палаці 5 грудня, “Іграшкова зброя” з Арсеном Мірзояном та пісні, яка стала справжнім хітом українського TikTok “Іду на Січ”, що була заспівана в дуеті з SANNA та зібрала понад 2,6 мільйона переглядів. А з вокальною формацією “Піккардійська Терція” СКАЙ  виконав пісню “Знак Оклику”.

Закрив перший великий концерт СКАЙ в Палаці спорту рок-блок з улюбленими хітами, серед яких  “Go Go”, “Ідеальна”, “Вертаюсь з Перемогою” та рок-версією “Подаруй Світло”, яка й дала назву всьому шоу.

 

Центральною благодійною метою заходу стали збори для проєкту фонду “Повернись живим” та Національної програми “Врятуй кінцівку”.

 

30 гривень з кожного проданого квитка будуть направлені на реабілітацію ветеранів через спорт і забезпечення національної збірної України в Invictus Games – “Іграх нескорених” у Дюссельдорфі цієї осені. Українські захисники та захисниці, які отримали поранення та травми під час бойових дій представлять нашу країну та військо на міжнародних змаганнях з адаптивних видів спорту для ветеранів. Керівник ветеранського відділу фонду “Повернись живим” Тарас Ковалик та Володимир Турчин – керівник проєкту "Підтримай Нескорених" зі сцени подякували гурту та особисто Олегу Собчуку за їх “творчість, яка допомагає військовим”. Сума зборів буде оприлюднена на сторінках гурту СКАЙ в соцмережах після здійснення грошового переказу. Мета збору – 10 000 000 грн, збори продовжуються.

Крім того, на концерті був здійснений збір на операції військовим для Національної програми “Врятуй кінцівку”, місія якої – зменшення інвалідизації українців, що пов’язана з травмами кінцівок, отриманих внаслідок війни. У квітні цього року фронтмен гурту Олег Собчук став амбасадором програми “Врятуй кінцівку”. Кошти у розмірі майже 800 000 гривень, отримані в благодійному турі “Напролом”, що відбувся у 23-х містах України, також будуть направлені на проведення операцій для поранених військових. Автор програми Сергій Сошинський отримав від Олега Собчука сертифікат, що засвідчує передачу коштів.

Найромантичнішим моментом концерту стала пропозиція руки й серця від одного з шанувальників СКАЙ, який прямо зі сцени освідчився своїй коханій та подарував величезний букет троянд й заручальну каблучку. Вона сказала “Так!” і на очах тисяч відбулося таїнство зародження нової української родини.

Організатором концерту виступила продюсерська


 

Автор: Марія Петренко
Читайте також