Муніципальний притулок запрошує вінничан стати кураторами тварин, яких покинули господарі
18:00 04.04.2022
292

З початку нападу російських орків на Україну, Муніципальний притулок для тварин у Вінниці працює в посиленому режимі. Зокрема, нещодавно тут прийняли 45 тварин із Маріуполя - їх врятували британські волонтери з міжнародної організації. Щоб чотирилапі швидше адаптувалися у новому середовищі, працівники притулку запрошують небайдужих вінничан стати кураторами тварин та за можливості брати їх на перетримку.

“Таке спілкування найчастіше переростає у велику дружбу і покинуті тварини знову знаходять люблячих господарів. В нас щоденно з'являються нові постояльці - господарі тварин вирушають за кордон і, вочевидь, не мають можливості забрати з собою улюбленців”, - розповідають у Муніципальному притулку.

Зараз керівництво притулку співпрацює з міжнародними волонтерськими організаціями та отримують поставки збалансованих кормів, ліків, а також вакцин для котів та собак.

“Завдяки такій співпраці тварини притулку забезпечені кормами. Ми також маємо можливість поділитися ними з приватними притулками, вінничанами та переселенцями, які утримують тварин”, - додають у Муніципальному притулку.

На своїй сторінці у Facebook Муніципальний притулок для тварин повідомляє про відповідну ветеринарну допомогу та забезпечення кормами хвостатих. Тварин, яких привезли з міст, де ведуться бойові дії, приймали безкоштовно. Наразі притулок практично переповнений. Волонтери та небайдужі вінничани, які готові допомогти закладу, можуть звертатися до адміністрації.

Також на прохання надавати необхідні послуги тваринам за пільговою ціною відгукнулась ветеринарна клініка “Леопольд” - сюди можуть звертатися переселенці.

Заклад розташований за адресою вул. Келецька, 83. Працюють щодня, крім неділі, з 9:00 до 17:00. Телефони для довідок: 068 895 82 13, 093 733 37 57

Автор: Павло Петрушко
Читайте також