Молодим шахістам у Вінниці влаштували Олімпійський день
17:32 29.05.2023
261

У Вінниці відбувся Олімпійський день для молодих шахістів з нестандартним форматом. Крім інтелектуальних змагань, діти прийняли участь у веселих естафетах, футбольному матчі, рухливих іграх і конкурсах.

Організаторами спортивного свята в парку "Вишенський" стали Асоціація спортивних журналістів Вінниччини, відділення НОК України у Вінницькій області та меценат Олександр Козаченко. У змаганнях взяли участь 42 гравці різного віку, починаючи від чотирирічних до школярів і студентів. Більшість учасників представляли клуби "Романтик" і "Пішак". Заходу також був присутній представник обласного відділення НОКУ, Сергій Пліхта, який побажав юним спортсменам успіхів не лише у шахових змаганнях, а й у житті загалом.

Одним з центральних подій "Олімпійського дня" став традиційний шаховий турнір пам'яті Олексія Бутовського, засновника Олімпійського руху в Україні. Змагання складалося з п'яти турів за швейцарською системою.

Всі учасники турніру отримали медалі, грамоти, нагороди та набори олімпійських сувенірів від організаторів, радуючись своїм досягненням.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також