Міжнародна організація ЮНІСЕФ в Україні планує відкрити своє представництво у Вінниці
20:30 01.04.2022
259

Міжнародна організація ЮНІСЕФ в Україні планує відкрити своє представництво у Вінниці, щоб безпосередньо на місці координувати свою співпрацю з владою. Також вони планують виділити фінансову підтримку у сумі 50 тисяч доларів.

«Ми з Вінницею працювали до війни. Ви – одне з міст, яке отримало нагороду як місто дружнє до дітей, – каже голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мурат Шахін. – Ми хочемо надати допомогу Вінниці, мати тут нашу команду та співпрацювати з вами. Також розглядаємо можливість того, щоб Вінниця стала гуманітарним хабом. Загалом, серед гуманітарної допомоги, яку ми надаємо – медичні набори, гігієнічні набори, набори для розвитку дітей. У один з вінницьких госпіталів ми вже передали медикаменти. Ми хочемо розвивати наше партнерство з точки зору гуманітарної допомоги».

Також на зустрічі йшлось про те, що ЮНІСЕФ разом із Міністерством соціальної політики України розпочинають багатоцільову програму грошової допомоги для незахищених родин із дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової підтримки. Додаткові виплати мають посилити державні програми, започатковані Урядом України.

Допомогу зможуть отримати родини, що належать до таких категорій:

  • Мають троє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років на момент подачі заявки;

  • Мають двоє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина з інвалідністю.

Якщо родина належить до однієї зі вказаних категорій і відчуває потребу в допомозі, необхідно зареєструватися на сайті register.unicef.org. Подані заявки розглянуть фахівці ЮНІСЕФ та його партнери щодо її відповідності критеріям Програми. На основі цих даних буде ухвалене рішення щодо надання допомоги. Про прийняте рішення буде повідомлено через СМС на вказаний номер.

Також під час наради представники ЮНІСЕФ зазначили, що вони готові налагодити взаємодію по роботі гуманітарного напрямку, вивчають актуальні потреби для переселенців. Також йшлось про можливу співпрацю щодо покращення умов проживання для біженців.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також