Міносвіти розробило рекомендації про завершення навчального року
12:30 02.04.2022
260

Міністерство освіти і науки України разом із керівниками департаментів освіти і науки обласних військових адміністрацій розробило Методичні рекомендації щодо окремих питань завершення цього навчального року.

Про це міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив у Телеграмі.

Він зауважив, що 1 квітня підписав наказ про затвердження цих рекомендації.

МОН рекомендує закладам загальної середньої освіти:

  • самостійно визначити день завершення освітнього процесу;
  • забезпечити виконання освітніх і навчальних програм, а також плану через ущільнення матеріалу;
  • забезпечити організацію самостійної навчальної діяльності учнів, додаткові консультації із використанням технологій дистанційного навчання.

Шкарлет закликав керівників закладів та вчителів звернути особливу увагу на необхідність психологічної підтримки дітей. Для цього у МОН розроблені відповідні матеріали, а також працює Телеграм-канал “Підтримай дитину”, заснований педагогами і дитячими психологами.

Очільник МОН повідомив, що підсумкове оцінювання здобувачів освіти може здійснюватись з використанням технологій дистанційного навчання.

Шкарлет нагадав, що цього року складання Державної підсумкової атестації скасовано.

“Також в умовах воєнного стану особливо важливо забезпечити права учнів і дати їм можливість продовжувати здобувати освіту, зокрема в установленому порядку перевести їх на наступний рік навчання, видати свідоцтва досягнень або табелі навчальних досягнень, а також документи про здобуття освіти”, - підкреслив міністр.

За словами Шкарлета, свідоцтво може видати школа за місцем постійного чи тимчасового проживання, зокрема приватні заклади освіти, у випадку, якщо дитину зараховано.

Усі діти, які навчаються зараз не у своїх школах, а також перебувають за кордоном та продовжують навчатися у дистанційному форматі, отримають документ про завершення навчального року.

Незалежно від форми навчання (онлайн, офлайн, змішане), результати будуть зараховані.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також