Мер Києва закликає мешканців поки не повертатися до міста
09:30 14.04.2022
696

Військові дуже наполягають на тому, що повернення у столицю ще дуже небезпечне. Столична влада намагається донести до киян, що треба ще трішки почекати, поки небезпека ударів та вибухів мине. Про це заявив очільник міста, лідер партії "УДАР" - Віталій Кличко.

«Дві третини киян уже повернулися. Повертаються щодня, попри рекомендації. Але ми не можемо заборонити, ми можемо лише рекомендувати», — сказав Кличко в ефірі телемарафону.

Мер нагадав, що у своїх закликах він спирається не на власні побажання, а на рекомендації військових спеціалістів.

«Ми спираємося виключно на рекомендації військових, і вони кажуть, що сьогоднішня загроза ще достатньо велика. Це, по-перше, загроза ракетних обстрілів. А, по-друге, триває розмінування прилеглих територій до столиці, де, на жаль, уже є випадки загибелі в результаті підривів на замінованих окупантами територіях», — заявив очільник Києва.

Він запевнив, що головне завдання влади — зберегти життя людей. Тож всі мають розуміти ризики, на які вони себе наражають, повертаючись у столицю саме зараз.

«Ми не можемо заборонити повертатися. Ми можемо тільки рекомендувати. Тим не менше, це — рішення кожного з вас. Країна живе в умовах військового стану. У Києві наразі спокійніше, ніж було. Але не будемо забувати, що метою агресора була столиця. Військові стверджують, що агресор не полишив своїх планів і може почати їх реалізовувати в будь-який момент. Тому потрібно бути вкрай обережними і дослухатися до рекомендацій військових», — закликав Кличко.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також