Український скрипаль Богдан Луц виграв престижний Long-Thibaud International Violin Competition у Парижі
19:03 27.11.2023
283

Український скрипаль Богдан Луц здобув надзвичайно престижну першу премію на Long-Thibaud International Violin Competition у Парижі. Цей конкурс - один із найважливіших музичних заходів у світі для скрипаля. У цьому році його 80-й ювілей. Серед більш ніж 700 учасників з усього світу Богдан Луц вразив журі та аудиторію своїм виконанням скрипкового концерту Сібеліуса великому залі University of Paris II під керівництвом маестро Франсуа Буланже, супроводжуючи Orchestra of the Republican Guard. Він отримав також кілька спеціальних нагород, таких як премія преси, приз глядацьких симпатій і від музикантів оркестру, який акомпанував у фіналі.

Відзначимо, що це ще один успіх українських музикантів на світовій арені. За останні кілька років українські музиканти стали лауреатами та переможцями на таких престижних конкурсах, як Cliburn International Piano Competition, Queen Elisabeth Competition, International Jean Sibelius Violin Competition, Maria Canals Competition.

Богдан Луц, народився у Львові у 2004 році, навчався у Київському державному музичному ліцеї імені Миколи Лисенка та у Львівському державному музичному ліцеї імені Соломії Крушельницької. У теперішній час він продовжує своє навчання у International Menuhin Music Academy в Швейцарії під керівництвом професора Олега Каськіва, видатного українського скрипаля.

Вище вказані нагороди та перемоги на міжнародних конкурсах є лише частиною досягнень Богдана Луца. Він активно концертує в Європі та Україні, виступаючи з різними оркестрами, такими як Symphony Orchestra of Copenhagen, Odense Symphony Orchestra, Košice Symphony Orchestra (Словаччина), симфонічним оркестром Львівської Національної філармонії, камерними оркестрами "Львівські віртуози" та "Трембіта", симфонічним оркестром INSO-Lviv, Національним ансамблем солістів "Київська Камерата".

Перемога Богдана Луца на Long-Thibaud International Violin Competition є не тільки його власним визнанням та високим досягненням, але й успіхом для української музичної культури.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також