Українські фотографи здобули Пулітцерівську премію за кадри з Маріуполя
10:12 09.05.2023
321

Сьогодні, 8 травня, у США оголосили переможців Пулітцерівської премії 2023 року.

Американське видання Associated Press має нагороду за екстрену фотозйомку з Маріуполя.

Нагороду у двох номінаціях — «За служіння суспільству» та Breaking News Photography — отримало інформаційне агентство Associated Press за фото з обложеного російськими військами Маріуполя українських журналістів Євгена Малолєтки, Мстислава Чернова та Василіси Степаненко, а також французької кореспондентки Лорі Хіннат.

«Журналісти AP виконали сміливу та важливу роботу в Україні протягом усієї війни, висвітлюючи, зокрема, людські жертви війни. Від розвінчання російської дезінформації до сприяння створенню гуманітарного коридору, їхня робота була неймовірною громадською послугою, і ми такі раді, що вона була відзначена Пулітцерівською комісією», – сказала старша віцепрезидентка і виконавча редакторка AP Джулі Пейс.

Крім того, видання The New York Times отримало Пулітцерівську премію за міжнародні репортажі про війну в Україні, зроблені, зокрема, українським журналістом Стасом Козлюком.

Як зазначено на сайті премії, нагорода вручена «за непохитне висвітлення вторгнення Росії в Україну, зокрема восьмимісячне розслідування загибелі українців у місті Буча та російського підрозділу, відповідального за вбивства».

«Журналісти New York Times задокументували жорстокості війни в Україні, використали відеодокази, щоб довести найжахливіші військові злочини Росії, та розкрили таємні плани Володимира Путіна», — написало видання у твіттері.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також