У столиці Польщі скасували фестиваль, де мали виступити українські артисти: серед спонсорів заходу виявили росіян
18:37 23.08.2023
265

26 серпня у Варшаві мав відбутися Easy Busy Fest. У лайнапі були заявлені Океан Ельзи, The Hardkiss, Kola, Dantes, Ляпіс Трубецкой, Alyona Alyona та інші.

Напередодні події артисти публічно відмовилися від виступів, а організатори заявили про її скасування, пише видання Лірум.

Напередодні засновниця фундації Stand with Ukraine Наталія Панченко розповіла, що виявила серед спонсорів фесту компанії Monolith та MixMarkt, які мають російське походження.

Бренди належать вихідцям із росії та Казахстану, й відомі магазинами «Russian shops» у Європі, де торгують російськими товарами, називаючи їх «східноєвропейськими».

Після публікації допису українські артисти почали відмовлятися від виступу і наголосили, що не братимуть участь у заходах, до організації яких залучені росіяни.

Організатори, компанія vpiska.pl, намагалися зберегти фестиваль. Пояснили, що ці компанії оплатили рекламу у Варшаві й стосунку до заходу не мають. Але врешті подію скасували.

Компанія vpiska.pl - організувала чимало благодійних концертів українських артистів в Європі. Проте співпрацює і з росіянами, зокрема, репером Face, стендап-коміками Славою Комісаренко та Данилом Поперечним, панк-гуртом Порнофильмы,  Монеточкою та Нойзом МС.

Читайте також