Новорічний настрій: 10 кращих фільмів про Різдво
17:10 22.11.2020
421

«Полярний експрес»


Якщо ви не вірите в Діда Мороза і вас не вражає 3D-анімація, гіперреалістична графіка «Полярного експреса» змусить вас стати адептом і того, і іншого. Правда, не гарантуємо, що вам сподобається моторошний персонаж Тома Хенкса. Сам же мультфільм розповідає про хлопчика, який напередодні Різдва відправився прямо на Північний полюс.

"Жах перед Різдвом"


Колись «Кошмар перед Різдвом» був одним з ексцентричних фільмів Тіма Бертона ... Тепер же він став новорічною класикою. По-перше, подорож Джека Скеллінгтона з міста Хеллоуїна в місто Різдва - це чудова зворушлива історія, а по-друге, цей мультфільм ідеально підходить для створення святкового настрою саме в кінці осені: моторошний, похмурий сезон залишається позаду, а попереду - красиве свято і канікули!

«Ельф»


Завдяки фільму «Грінч - викрадач Різдва» Джим Керрі довів одну річ: мастодонти комедії і різдвяна тематика відмінно поєднуються один з одним. Вілл Феррелл на ролі різдвяного ельфа це довів - витівки Бадді не втрачають наївної чарівності і не набридають, навіть якщо подивився цей фільм тисячу разів. Ідеальний варіант для спільного дозвілля дітей та дорослих - хіба можливо не засміятися, дивлячись на те, як дорослий мужик в костюмі ельфа сідає на шпагат на ескалаторі?

 

"Один вдома"


Фільм Джона Хьюза гарантує гарний настрій на Новий рік всім і кожному. Маколей Калкін грає Кевіна МакКалістера, маленького хлопчика з дуже великої родини. Він загадує бажання, щоб його сім'я зникла - так і відбувається. На Різдво Кевін залишається один вдома. Правда, його будинок хочуть обнести злодії, тому хлопчикові доводиться стати його єдиним захисником.

"Різдвяні канікули"


Ще одна різдвяна комедія Джона Хьюза. У головних ролях - Чеві Чейз і Беверлі Д'Анджело, що грають подружжя Грісуолд. На Різдво з героями трапляється безперервна низка невдач, які з боку виглядають дуже забавно.

A Christmas on Miracle Lake


Існує категорія різдвяних фільмів, які починаються максимально сумно. Але цей фільм вийшов на новий рівень! Головний герой під Різдво приходить до ставка, на якому в дитинстві грав з другом нині покійним, але в цей раз ставок чарівним чином перетворюється в хокейне поле. Дуже мило і дуже сумно.

 

«Це прекрасне життя»


«Це прекрасне життя» - класика американських святкових фільмів. Головний герой Джордж Бейлі проходить низку випробувань, які в кінцевому рахунку доводять одну річ: хороші люди і події оточують нас навіть в найважчі часи.

«Незвичайна історія на Різдво»


Цей фільм розповідає про життя і творчість Чарльза Діккенса. З моменту публікації Олівера Твіста, який приніс великий успіх автору, пройшло два роки, а нові роботи поки не передбачаються. Діккенс береться за «Різдвяні історії», паралельно зустрічаючи прототипів своїх персонажів. Дуже зворушливо, чарівно і трішки психоделічно.

«Чудо на 34-ій вулиці»


Класика 1947, в якій головні ролі виконали Морін О'Хара і юна Наталі Вуд. Вони грають мати і дочку, які дали притулок у своєму будинку чоловіка на ім'я Кріс, який стверджує, що він і є Санта-Клаус. Сьюзен (Наталі Вуд) не вірить в Санту, але по ходу фільму таємничий гість розвіває її скепсис.

«Джек Фрост» (1979)


Час йде, мода змінюється, але покадрова анімація залишається з нами, і це прекрасно. Бабак на ім'я Піт розповідає історію про дух зими, Джека Фрості, який закохується в дівчину на ім'я Еліза. З дозволу Діда Мороза Джек перетворюється на людину, щоб бути разом з Елізою. На жаль, дівчина потрапляє в біду, і щоб врятувати її, Джеку доводиться пожертвувати своєю сутністю. Так і виходить, що в дитячих мультиках романтики більше, ніж в романтичних комедіях.

Автор: Катерина П.
Читайте також