Як накривати новорічний стіл: 4 простих кроки
20:00 28.12.2020
255

Якщо ви вже в цілому визначилися з тим, як святкувати Новий рік, пора продумати деталі. Новорічний стіл - мабуть, центр усього свята, тому до його оформлення варто підійти ретельно і з душею. Ділимося ідеями і короткою інструкцією, яка дозволить нічого не упустити.

Текстиль
Сервіровку варто почати зі столового текстилю: святкова скатертина перетворить будь-який стіл і може задати настрій всьому інтер'єру того місця, де ви зберетеся в новорічну ніч. Можна вибрати варіант з тематичним новорічним малюнком або монохромну версію спокійного кольору, яка підійде і для іншого святкового приводу. Ще один спосіб задати настрій за допомогою текстилю - настільна доріжка: якщо постелити яскраву доріжку навіть поверх найпростішої скатертини, стіл буде виглядати  більш святково.

Посуд


Підберіть комплект посуду відповідно до кількості гостей (краще подумайте про це заздалегідь, щоб не виявилося, що комусь в компанії не вистачило вилки або склянки). Зараз не обов'язково купувати величезний сервізо - еклектичні набори з різних порцелянових тарілок і вінтажних келихів будуть виглядати не менш красиво! 

Декор

Крім тарілок, келихів і харчів на новорічному столі можуть бути і декоративні елементи - наприклад, свічки і тематичні прикраси (ви можете зробити їх своїми руками або придбати готові). Якщо розміщуєте на столі свічки, подбайте про безпеку: вони повинні бути в стійких свічниках і не контактувати з тим, що може спалахнути. Невеликі композиції з гілок, які можуть залишитися від установки ялинки, теж будуть приємною і доречною прикрасою.

Атмосфера
Прикрасити можна не тільки стіл: продумайте всю атмосферу свята. Якщо ви плануєте провести навколо нього основну частину вечора, подумайте про красивий декор для стільців - тканинні чохли, стрічки і ошатні подушки перетворять буденні меблі в святкові. Якщо ж новорічна ніч пройде в форматі фуршету, тоді буде доречно прикрасити приміщення цілком.

 

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також