На Вінниччині відзначили кращих працівників культури та мистецтв
15:45 08.11.2023
325

Кожен народ існує, доки живе його культура! Сьогодні особливо важливо не лише берегти культурні цінності, але й збільшувати їх кількість.

"Культура є надзвичайно важливою у будь-який період, особливо в часи війни. Ворог намагається не лише знищити нас як націю, а й наші культурні об'єкти та цінності. Культура - це, передусім, наша ідентичність та незалежність. У військових умовах вона об'єднує людей, підтримує дух та надає сил для життя та боротьби", - наголосив Начальник ОВА Сергій Борзов.

Про подію повідомили у Вінницькій ОВА.

Багато культурних діячів зараз перебувають на передовій. З Вінниччини до Збройних Сил України призвані 108 осіб. На жаль, п'ятеро з них вже не повернуться додому, ще один герой зник безвісти.

Працівники культурних закладів активно долучаються до волонтерської роботи, вишивають сітки, збирають гуманітарну допомогу, закуповують необхідні для фронту дрони, автомобілі, тепловізори...

Вони також виконують свою основну місію - працюють над збереженням та розширенням українського культурного надбання.

Звертаючись до присутніх, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий підкреслив: "Дякую за те, що ви, одні з перших, об'єднали навколо себе людей в цей повномасштабний війни. Незважаючи на всі труднощі, своєю творчістю ви продемонстрували незламність українського народу перед усім світом".

У свою чергу, Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна підкреслила: "Завдання культурних діячів суттєво змінилося під час війни - з перших днів вторгнення вони всі перетворилися на потужний гуманітарний фронт. Цим самим вони піднімають бойовий дух наших захисників, а разом з тим і дух людей в тилу".

Вона підкреслила, що незважаючи на всі спроби ворога, йому ніколи не вдасться знищити наші надбання - славнозвісний "Щедрик", Бубнівська та Барська кераміка - усі ті види мистецтва, якими відзначається Вінниччина та Україна.

Під час цього заходу представники культурної еліти Вінниччини були нагороджені Почесними грамотами обласної військової адміністрації та обласної Ради.

Фото: пресслужба Вінницької ОВА.

Автор: Анна Бурлака
Читайте також