У Вінниці пройшло свято мечеті в українському форматі
10:18 11.05.2017
255

Нещодавно на Вінниччині відбулося свято мечеті в українському форматі – «Інопланетян серед нас немає». Організаторами даного заходу, який проходив у приміщенні Арт-простору «Артинов», виступила громадська організація мусульман «Аль-Ісра».

Даний захід, зібрав декілька десятків осіб, переважно студентів вінницьких ВНЗ з африканських країн та країн Азії та мав на меті як ознайомлення іноземців з українською культурою, так і ознайомлення, українців з культурою народів Азії та Африки, - йдеться на сайті Вінницької ОДА.

У заході також взяли участь представники управління у справах національностей та релігії ОДА.

У вступному слові голова релігійної громади мусульман м.Вінниці «Аль-Ісра» Муса Салім привітав усіх присутніх, зазначив: «Незважаючи на етнічні, расові та релігійні відмінності між іноземними студентами з азіатських і африканських країн та українцями, Україна та, зокрема, Вінниця стали для багатьох іноземців другою домівкою, оазою толерантного ставлення до різних народів, рас, віросповідань, де вони знайшли щирих та зичливих друзів».

Програма заходу була представлена рядом цікавих та пізнавальних проектів, зокрема батлу «Хустка проти Хіджабу», перегляду відеоряду історичного змісту, інтерактивної екскурсії видатними місцями Сходу та України, які були направлені на ознайомлення із спільними рисами наших народів.

Читайте також