Три дні підряд вінничани дивитимуться патріотичні фільми просто неба
19:00 24.08.2017
253

З нагоди святкування 26-го Дня народження України під гаслом «Дивись українське» на Європейській площі у Вінниці просто неба три дні о 21:00 показуватимуть фільми. Open-air-покази розпочнуться 24 серпня зі стрічки «Спадок нації». Фільм, девізом якого стали слова «вишити, щоб вижити», має документальний характер і умовно ділиться на дві частини: етнографічну, що оповідає про відмінності у вишиванках в різних місцевостях держави, та історичну, побудовану на унікальних розповідях людей про долю вишиванки в їхньому житті. «Спадок нації» знімали по всій Україні, включаючи території окупованого Донбасу, а також у п’яти зарубіжних державах, серед яких Канада, Німеччина, Італія, ОАЕ та навіть Росія (Мурманськ, Іркутськ).

У п’ятницю, 25 серпня, вінничани та гості міста матимуть змогу подивитися кращі короткометражні роботи 2017 року від молодих вітчизняних режисерів, відзначених на національних та міжнародних фестивалях «Українська нова хвиля».

А в суботу біля Вежі "розгорнеться" драма, яка вийшла в прокат цього року, «Час хризантем». Головна героїня фільму Ольга втратила найближчу в своєму житті людину. Намагаючись сховатися від жорстокої реальності, та пережити страшні і невиправдано довгі хвилини від смерті до похорону, вона придбала авто та вирушила подорожувати околицями Києва. Та від самої себе втекти не вийде. Тяжкі питання одне за одним лунають у її свідомості. Дорогою Ольга зустрічається з різними людьми. У когось вчиться жити, когось вчить сама. Зараз найважливіше для неї – знову віднайти сенс життя. Драма «Час хризантем» створена українським режисером та сценаристом Дмитром Мойсеєвим. Головна ідея, якою він керувався – бути вдячним за життя та за те, що у ньому відбувається.

Джерело: i-vin
Читайте також