У вінницькому університеті провели мовний конкурс
15:40 18.11.2017

У Вiнницькому нацiональному технiчному унiверситетi вiдбувся II етап XVIII  Мiжнародного конкурсу з української мови iменi Петра Яцика. Про це повiдомив Прес Поiнт.

У конкурсi беруть участь як українцi, так i особи iнших нацiональностей, якi знають українську мову i послуговуються нею.

Конкурс було засновано в травнi 2001 року Петром Яциком, канадським пiдприємцем українського походження, меценатом i фiлантропом, вiдомим своїм вагомим вкладом у фiнансування українознавства на Заходi та в Українi.

У Мiжнародному конкурсi з української мови iменi Петра Яцика беруть участь мiльйони дiтей та студентiв. За останнi роки кiлькiсть учасникiв конкурсу сягала 5 мiльйонiв людей з-понад 20 країн свiту. Для них це можливiсть перевiрити свої знання та випробувати вмiння володiти словом. Цiкавi, змiстовнi завдання спрямованi передовсiм на практичне застосування теоретичних знань. Особливо привабливi для учасникiв завдання творчого характеру, якi порушують актуальнi проблеми сучасностi, вимагаючи вiд конкурсантiв високого рiвня ерудицiї.

У Вiнницькому нацiональному технiчному унiверситетi також вiдбувся II етап XVIII  Мiжнародного конкурсу з української мови iменi Петра Яцика 2017-2018 н.р., який мав на метi утвердження державного статусу української мови , пiднесення її престижу серед молодi, виховання поваги до культури й традицiй українського народу.

Читайте також