Вінницька художниця навчала школярів поєднувати площинні фігури та колір (Фото)
19:07 10.10.2017

З нагоди святкування Дня художника України у Вінницькому обласному художньому музею відбулася Мистецька акція «Інтерв’ю з художником», в рамках якої пройшов майстер-клас для учнів Вінницької художньої школи.

Ділилася досвідом з майбутніми митцями Мар'яна Сілагіна — молода талановита художниця, яка пише свої картини в українському етнічному стилі на основі авторських технік.

Під час майстер-класу майстриня зробила акцент на створенні композиції, проводила вправи на техніку та геометричну стилізацію, поєднуючи площинні фігури та колір.

Мала змогу навчатися у Вінницькій музичній школі, а потім 3 роки викладати у ній. Рік тому розпочала створення своєї серії робіт. На даний момент створила 30 робіт в етнічному стилі. Цікаво з дітками поділитися напрацьованими здобутками. Розповісти як створюю картини, які схеми, знаки та чим користуюся”, - розповіла вінницька художниця.

Вінницький обласний художній музей проводить мистецьку акцію для юного покоління, тому що образотворча діяльність формує у дітей відчуття ритму, гармонії, позитивні моральні якості, почуття, сприяє забезпеченню народних звичаїв, забезпечує розвиток творчості, всебічний розквіт особистості та сприйняття прекрасного.

Читайте також