Desired One: У Вінниці відбувся чуттєвий модний показ від Олени Шиян
12:35 14.12.2018
256

Українське модне середовище виходить на новий рівень з кожним новим роком, відкриваючи культурний код народу не лише у сусідніх країнах, але й далеко на Заході. Зарубіжні зірки все частіше виходять на світські заходи та для повсякденних виходів обирають аутфіти саме від українських брендів, а дизайнери продовжують віднаходити нові модні рішення, цікаві кольорові комбінації, які дійсно хочеться носити. І мода в Україні вийшла далеко за подіуми Тижнів Моди, за сторінки глянцевих журналів та перетворюється у новий пласт сучасної культури.

13 грудня Вінницю майже всю засипало снігом, місто й містяни продовжують готуватись до зимових свят. В цей час особливо сильно тягне на прекрасне, казкове, святкове, хочеться чогось нового, і увечері відбулась презентація нової колекції вінницької дизайнерки Олени Шиян із дуже промовистою назвою «Desired One», що означає «Бажана».

Одяг від Олени Шиян відрізняється дуже жіночними силуетами. Але водночас дизайнерка використовує у своїй роботі чисті кольорові рішення, які роблять з навіть найпростішої комбінації речей вишуканий лук. Осінньо-зимова колекція стала надзвичайно яскравою, вигідно виділяючись серед інших.

Окрім того, гості показу мали змогу долучитись до збору коштів для маленької дівчинки, Владислави Ластовецької, що у свої п'ять років має дуже великі проблеми зі здоров'ям. На заході гостям пропонували придбати печиво та цукерки ручної роботи, а усі гроші, які зібрали на показі, підуть на її лікування та реабілітацію.

Ні для кого не секрет, що візитівка Олени Шиян – це використання у одязі напівпрозорих ніжних тканин, оборок, мережива та стрічок. Вони створюють жіночність образів, повітряну, навіть акварельну, легкість. Але Шиян дуже творчо підходить до обігрування цих мотивів, знаходячи найцікавіші рішення. І у «Desired One» використовуються дуже цікаві поєднання, які повністю відповідають підходам до жіночності та гендерним тенденціям, які зараз широко висвітлюються медіа та впливають на творче середовище.

Жіночний одяг – це вже не про рюшечки-бантики-стрічечки-блискітки, і Олена Шиян дає дуже стильне бачення новітньої жіночності, яке залишається унікальним та цікавим.

По-перше, одяг від Шиян створений не для стандартної худої моделі. Без перебільшень можна сказати, що набір фасонів в колекції «Desired One» дуже широкий, і з неї можна підібрати шикарний аутфіт для модниці з будь-яким типом фігури: тут і сукні-футляри, і легкі, «повітряні» сукенки… Різноманіття – величезне!

По-друге, як вже писали вище, «Desired One» - це колекція не про блискітки-рюшечки, хоча їх достатньо. Олена Шиян прекрасно поєднує приємні на вигляд та на дотик текстури тканин, використовує не лише класично-жіночні фасони, а й цікаві фігури. Поєднання матеріалів, покроїв та кольорів створюють образ земної жінки, що хоче бути бажаною та водночас одягатись стильно і зручно: це вже не неземна німфа, а стильна, впевнена… бажана жінка.

Читайте також