Мстислав Чернов номінований на DGA Awards 2024 за документальний фільм "20 Днів у Маріуполі"
13:54 12.01.2024
258

Мстислав Чернов став номінантом на престижну нагороду DGA Awards 2024 від Американської гільдії режисерів. Його відзначили за режисуру документального фільму "20 днів у Маріуполі", як повідомляється на офіційному сайті DGA Awards.

Фільм "20 днів у Маріуполі" є документальною розповіддю, створеною на основі матеріалів, знятих відомим воєнним кореспондентом і відеографом Мстиславом Черновим під час облоги Маріуполя російськими військами.

Ця стрічка включає в себе унікальні кадри, які Чернов разом з командою Associated Press висвітлювали для світових ЗМІ, документуючи страшні події в Маріуполі, включаючи смерть цивільних, створення масових могил, руйнування пологового будинку авіабомбою, та інші військові злочини.

У категорії "Видатні режисерські досягнення в документалістиці" Мстислав Чернов змагатиметься з такими фільмами, як "Бобі Вайн: Народний президент", "За утопією", "Незмінний: Майл Джей Фокс", та "Кокомо-Сіті".

DGA Awards вшановує режисерські досягнення у телебаченні, рекламі та документальному кіно. Номінанти обираються серед творців фільмів, серіалів, реаліті-шоу, дитячих програм, реклам та документальних стрічок. Переможці будуть оголошені 10 лютого 2024 року на 76-й щорічній церемонії DGA в Беверлі-Хіллз.

"20 днів у Маріуполі" отримав широке визнання і був відзначений американськими критиками у кінці 2023 року, потрапивши до списку п'яти кращих документальних стрічок. Також стрічка була обрана Українським Оскарівським комітетом для представлення на 96-й премії "Оскар", і додана до кваліфікаційних списків фільмів на цю кінопремію.

Фільм також отримав численні номінації та нагороди на світових кінофестивалях, включаючи номінації на Cinema Eye Awards в кількох категоріях: за кращий документальний фільм, монтаж, продакшн, дебют, а також за приз глядацьких симпатій.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також