Стали відомі імена номінантів на премію Гільдії режисерів у США
12:00 09.01.2019

Імена номінантів на премію Гільдії режисерів США (Directors Guild Awards, DGA) в ключовий номінації названі у вівторок в Лос-Анджелесі (штат Каліфорнія). Список номінантів вже був опублікований на сайті гільдії.

На нагороду в категорії “Кращий режисер повнометражного фільму” претендують п’ятеро людей. У їх числі Альфонсо Куарон, який завоював у неділю премію “Золотий глобус” (церемонія вручення пройшла в готелі “Беверлі Хілтон” в Лос-Анджелесі) в номінації “Кращий режисер” за роботу над картиною “Рома” (Roma, 2018), що оповідає про драматичну долю мексиканської сім’ї в 1970-х роках.

У число претендентів на головну премію Гільдії режисерів також увійшов Бредлі Купер, який зняв картину “Зірка народилася” (A Star is Born, 2018). Головні ролі в ній виконали він сам і співачка Леді Гага. Серед номінантів також Пітер Фарреллі (“Зелена книга”, Green Book, 2018), Спайк Лі (“Чорний клановец”, BlacKkKlansman, 2018) і Адам Маккей (“Влада”, Vice, 2018). Всі п’ятеро увійшли в список претендували на “Золотий глобус” за кращу режисерську роботу.

Купер також може бути удостоєний окремої нагороди за кращий режисерський дебют. Крім нього, в цій номінації представлені Бутс Райлі (“Вибачте за турботу”, Sorry to Bother You, 2018), Метт Хейнеман (“Приватна війна”, A Private War, 2018), Бо Бернем (“Восьмий клас”, Eighth Grade, 2018) і Карлос Лопес Естрада (“Сліпі плями”, Blindspotting, 2018).

71-я церемонія вручення премії Гільдії режисерів США відбудеться в Лос-Анджелесі 2 лютого. Переможці традиційно отримують статуетку у формі режисерського крісла.

Читайте також