Греммі 2024: оголошені номінанти та фаворити премії
21:01 13.11.2023
256

Національна академія мистецтва та науки звукозапису оголосила номінантів на 66-ту премію Греммі, що відбудеться незабаром. Лідером за кількістю номінацій стала виконавиця R&B та хіп-хоп музики SZA, яка потрапила до дев'яти категорій, включаючи "Альбом року" та "Запис року" за альбом "SOS" та сингл "Kill Bill". Інші виконавці з великою кількістю номінацій включають Фібі Бріджерс (7), Вікторію Моне, Джона Батіста, гурт Boygenius, Майлі Сайрус, Біллі Айліш, Олівію Родріґо та Тейлор Свіфт (по 6).

Неабияким тріумфатором серед номінантів виявився саундтрек до кінофільму "Барбі", який отримав 11 номінацій, включаючи такі категорії, як "Пісня року", "Запис року" і "Найкраще сольне поп-виконання". Крім того, на премії Греммі 2024 вперше буде визначено переможців у трьох нових категоріях: "Найкраще виконання африканської музики", "Найкращий альтернативний джазовий альбом" і "Найкращий танцювальний поп-запис". Загалом цьогорічна премія включатиме 94 номінації.

Українські виконавці, такі як Тіна Кароль, Джамала, Ассія Ахат, Усеін Бекіров та Тарас Куценко, подавали заявки на Греммі 2024, але жоден із них не увійшов до списку номінантів. Тіна Кароль подавала пісню "One Nation Under Love", Ассія Ахат представляла альбом "8 SENSES", а Усеін Бекіров був у номінаціях "Найкращий джазовий інструментальний альбом", "Найкращий джазовий перформенс" та "Найкраща пісня соціальних рушень". Джамала подавала альбом "QIRIМ", претендуючи на "Найкращий міжнародний музичний альбом".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також