У США суд засудив до 160 років в'язниці 25-річного чоловіка, який використовував сайти знайомств для вбивств жінок
21:02 08.10.2021
393

Суд в Нью-Джерсі засудив до 160 років колонії 25-річного Халіла Уїллера-Уивера, який убив трьох жінок після спілкування на сайті знайомств. Про це повідомляє Associated Press.

Крім вбивств, Уїллера-Уивера визнали винним у замаху на вбивство, а також в інших злочинах, серед яких - викрадення, підпал і осквернення людських останків. На судовому засіданні підсудний заявив, що його підставили і він не винен.

Першу дівчину, 19-річну Робін Вест, Уїллер-Вівер вбив 31 серпня 2016 року. Тіло жертви він залишив в покинутій будівлі, яку потім підпалив. На упізнання її останків пішло близько двох тижнів. 33-річну Джоан Браун злочинець убив через місяць після першого злочину, її тіло він також залишив в покинутому будинку.

Уїллера-Уивера вдалося зловити тільки за допомогою друзів останньої вбитої дівчини - Сари Батлер, яка пропала 10 жовтня 2016 року. Вони отримали інформацію про вбивцю за допомогою облікового запису подруги, а потім через фальшивий обліковий запис умовили злочинця зустрітися з ними. Там вбивця і був заарештований.

Важливу роль в справі також зіграли свідчення єдиної дівчини, якій вдалося вижити після нападу Уїллера-Уивера. Вона детально описала вчинений на неї замах, деталі якого нагадували напади на інших жінок. На останньому судовому засіданні вона також зізналася, що після зустрічі зі злочинцем її життя змінилося: «Я більше не ношу макіяж. У мене немає друзів. Я стала параноїком, але я рада, що все ще жива ».

Автор: Валентина Цвігун
Читайте також