Мільйонера Роберта Дерста, який випадково зізнався у вбивстві під час зйомок документального фільму, засудили до довічного ув'язнення
14:29 15.10.2021
394

Суд в Лос-Анджелесі засудив мільйонера Роберта Дерста, спадкоємця імперії нерухомості, до довічного ув'язнення за вбивство своєї подруги 21-річної давності. Про це повідомляє CNN.

Вирок 78-річному бізнесмену виключає право на умовно-дострокове звільнення. Він свою провину не визнає, захист Дерста має намір оскаржити рішення суду.

Дерста засудили за вбивство його кращої подруги Сюзан Берман. За даними слідства, в 2000 році він прострелив їй голову, оскільки дівчина збиралася дати поліції свідчення про зникнення дружини Дерста Кетлін. Вона пропала при загадкових обставинах в 1982 році, пізніше її визнали померлою, але тіло так і не знайшли.

Мільйонер випадково зізнався в скоєнні злочину під час зйомок документального фільму-розслідування HBO «Прокляття: життя і смерті Роберта Дерста». Тоді він забув зняти мікрофон, пішов у ванну і пробурмотів: «Ось воно. Ти попався. Що я зробив? Убив їх усіх ».

Слідство вважає, що бізнесмен зізнався Берман у вбивстві дружини і не хотів, щоб вона розповіла про це правоохоронцям. Під час слідчих дій він плутався в свідченнях. У справі про зникнення Кетлін прокурори мають намір незабаром пред'явити Дерсту нові звинувачення.

Крім того, підприємця в 2001 році заарештовували у справі про вбивство і розчленування його сусіда Морріса Блека. Дерст зізнався, але переконав присяжних, що діяв з метою самооборони. Його виправдали.

Автор: Марія Петренко
Читайте також