СБУ викрила майнінг-ферму, яка "добувала" криптовалюту прямо з трансформатора
16:28 09.06.2021
363

У Дніпропетровській області майнери підключили своє обладнання безпосередньо до однієї з трансформаторних підстанцій, чим за три місяці «роботи» завдали лише прямих збитків на більш ніж 2 млн грн.

В ході обшуків правоохоронці вилучили понад 350 одиниць обладнання для генерації криптовалют і спецтехніку для втручання в мережу автообліку електроенергії, яка допомагала майнерам довгий час ховатися.

Для приховання фактів викрадення та заниження показників спожитої електроенергії, зловмисники з використанням спеціалізованого обладнання втрутитись у роботу обліку системи. Дії зловмисників могли призвести до нештатних ситуацій з безперебійним постачанням електроенергії населенню та підприємствам.

Наразі встановлюються всі обставини скоєння злочинів за ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та 188-1 (викрадення води, електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також