Два студенти погрожували масовим розстрілом у коледжі на Черкащині - СБУ
12:30 08.12.2021
263

Служба безпеки України заявила, що запобігла теракту у коледжі на Черкащині і викрила двох хлопців, які погрожували масовим розстрілом студентів.

За даними слідства, двоє студентів місцевого коледжу через соцмережу "Вконтакті" поширювали дописи з фото- та відеоматеріалами про планування до масового розстрілу одногрупників.

Також вони закликали приєднуватись до їх злочинної групи для фізичної розправи над однолітками.

"СБУ запобігла вчиненню терористичного акту в одному з коледжів у Черкаській області. В ході слідчо-оперативних дій, викрито двох студентів, які погрожували здійснити масовий розстріл одногрупників. У зловмисників вилучено пістолети", - повідомили у СБУ.

Вилучені предмети направили на експертизу.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 1 ст. 14 ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України, тривають слідчі.

Речниця Черкаської обласної прокуратури Світлана Андрейченко розповіла, що під час обшуку за місцем проживання одного із студентів виявили листування в соціальній мережі:

"Студент, щоб залякати відвідувачів своєї сторінки розміщував відеозаписи з предметами, зовні схожими на зброю та фотозображення осіб, які здійснювали розстріли школярів і кадри з документальних фільмів про масові розстріли", — зауважила речниця.

Також, додала речниця прокуратури, він розмістив допис, що такі розстріли відбудуться невдовзі в Черкасах. Слідство з’ясувало, що таким чином хлопець хотів помститися одноліткам, які разом з ним навчалися та систематично його ображали.

За результатами розгляду вимог прокурора трьом посадовцям закладу освіти оголошено догани, ще одного працівника звільнили. Нині у кримінальному провадженні тривають відповідні судові експертизи.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також