Доцента кафедри одного зі столичних вишів судитимуть за розпусні дії щодо малолітньої дівчинки
10:02 24.07.2021
881

Про це 23 липня повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідчі зазначили, що чоловік познайомився із 12-річною онукою своєї знайомої під час спільного відпочинку на Русанівському пляжі.

"Отримавши мобільний номер телефону дівчинки, чоловік розпочав із нею листування в "Viber". Шляхом переконань та обіцянок, чоловік неодноразово умисно застосовував в листуванні дії сексуального характеру, які полягали у пересиланні малолітній фото та відеоматеріалів порнографічного характеру, а також просив дівчинку надсилати йому фото та відео її оголеного тіла для задоволення власної статевої пристрасті", — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі вказали, що чоловік неодноразово наголошував малолітній дівчинці про те, що їх спілкування є секретним, про яке не повинні знати дорослі, оскільки вони одразу її покарають та позбавлять телефону, доступу до інтернету та почнуть її обмежувати у всьому.

"Невдовзі 12-річна дівчинка розповіла про все матері, яка одразу звернулася до правоохоронців. У ході слідства вдалося вчасно провести необхідні слідчі дії та підтвердити слова малолітньої потерпілої", — вказали правоохоронці.

Слідчі встановили, що до злочину причетний доцент кафедри одного із столичних державних ВНЗ. Судова психолого-психіатрична експертиза показала, що він під вчинення злочину "міг усвідомлювати свої дії та ними керувати".

Наразі обвинувальний акт скеровано до Дніпровського районного суду для розгляду по суті. Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також