Корупційні дії зі збитками у 20 млн. гривень. На Сумщині правоохоронці викрили гендиректора машинобудівного підприємства
14:30 11.05.2021
262

На Сумщині правоохоронці викрили гендиректора машинобудівного підприємства у корупційних діях зі збитками у 20 млн. гривень. Про це повідомляє ilikinews, з посиланням на офіційний сайт Національної поліції.

Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Сумській області, під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури, повідомлено про підозру колишньому генеральному директорові машинобудівного акціонерного товариства за фактом невиконання рішення суду та зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки.

За даними слідства, генеральний директор, зловживаючи повноваженнями, за попередньою змовою з приватним виконавцем допустив незаконне відчуження за заниженою ціною на користь наближеної особи нежитлового приміщення готелю, що належав об’єднанню.

Попри наявність значної суми заборгованості перед фізичними та юридичними особами, підтвердженої судовими рішеннями, з передбачених за укладеним договором коштів за готель в сумі 19,5 млн гривень було виплачено лише 52 тис. гривень в якості стягнення заборгованості з виплати заробітної плати одному працівнику товариства. Унаслідок таких злочинних дій іншим стягувачам заборгованості завдано матеріальної шкоди на загальну суму понад 20 млн гривень. Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364-1 та ч. 3 ст. 382 Кримінального кодексу України.

Також повідомлено про підозру приватному виконавцю, яка за заявою про примусове виконання рішення суду щодо стягнення заборгованості лише одного працівника товариства, ігноруючи інших стягувачів, у Єдиному державному реєстрі речових прав на нерухоме майно змінила дані про обтяження. Відтак вона незаконно зняла арешт з нежитлового приміщення готелю, що стало підставою для його реалізації (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 382, ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України).

 

Читайте також