У Києві затримали "лобіста" шоу-бізнесу, який намагався підкупити нардепа
10:01 30.10.2021
274

Оперативники Служби безпеки спільно з поліцейськими затримали лобіста шоу-бізнесу, який намагався підкупити народного депутата України.


 Як повідомляє прес-центр СБУ, за внесення "потрібної" правки та відстрочення законопроекту зловмисник обіцяв народному обранцю 100 тис. доларів щорічно.


 За даними СБУ, чоловік, який пропонував хабар, – керівник організації, яка займається авторськими правами музичних виконавців на території України.  Фактично ця організація збирає гроші з усіх закладів, де грає музика.


 По правилам, організація має передати більшу частину коштів виконавцям – оскільки вони мають авторські права на музику.  Втім, користуючись монопольним становищем на ринку, зловмисник створив кілька компаній-прокладок.  Кошти проходили через них та виконавці отримували відсоток не від суми, а від "фінальної компанії-прокладки", що зменшувало прибуток музикантів у кілька разів.


 "Оскільки у Верховній Раді зареєстрували законопроект №5572 "Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права та (або) суміжних прав", який фактично ліквідує вказану організацію, її керівник пішов на підкуп народних депутатів", - йдеться у повідомленні.

Так, він запропонував одному з ініціаторів цього законопроекту 100 тис. доларів щорічно.  Все це - за внесення необхідних правок до законопроекту, а також можливе його відстрочення до голосування на невизначений термін.
 

 

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також