У Мілані затримали групу «злодіїв-акробатів», які відстежували пересування майбутніх жертв через Instagram
12:30 13.02.2021
255

У Мілані затримали групу «злодіїв-акробатів», які відстежували пересування майбутніх жертв через Instagram

В Італії затримали групу з чотирьох викрадачів, які відстежували переміщення майбутніх жертв - знаменитостей Мілана - через їхні профілі в інстаграм. Грабіжників прозвали «злодіями-акробатами» через їх вміння проникати в квартири, піднімаючись по стінах будівель. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Злочинці вивчали планування будинків знаменитостей за їхніми фотографіями в інстаграм, а по зазначених в публікаціях місцях з'ясовували, де і в який час зазвичай бувають їхні майбутні жертви. Один з викрадачів був заарештований в січні, троє інших - 10 лютого. Серед заарештованих і 17-річний підліток, який постане перед судом у справах неповнолітніх.

Перше пограбування викрадачі здійснили 6 червня минулого року. Тоді «злодії-акробати» винесли з квартири телеведучої Ділетти Леотти ювелірні вироби, дизайнерські сумки і годинник Rolex на суму близько € 150 тисяч. The Guardian відзначає, що в листопаді злочинне угруповання вкрало кілька годинників, що належать футболістові Ашрафу Хакимі, який перейшов в міланський «Інтер» у вересні.

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також