СБУ викрила фінансових шахраїв, щомісячний «прибуток» яких становив понад 3 млн
09:48 17.09.2020
265

Співробітники Служби безпеки заблокували діяльність угруповання, яке викрадало кошти з рахунків клієнтів банків через створений кол-центр, кожного місяця  зловмисники з рахунків приватних та державних банківських установ в Україні та за її межами викрадали понад 3  мільйони у гривневому еквіваленті, повідомляє СБУ.

«За даними слідства, злочинну схему організували троє мешканців Мелітополя. У центрі міста вони обладнали підпільний кол-центр, де «працювало» 54 оператори. Вони, видаючи себе за працівників банків, телефонували клієнтам фінустанов і шахрайським способом отримували від них інформацію про CVV-код, номери і пін-коди платіжних карток. Після отримання доступу до клієнтських рахунків зловмисники переводили кошти на підконтрольні банківські рахунки.

Для «роботи» з банківськими клієнтами з інших країн зловмисники використовували незаконну маршрутизацію міжнародного телефонного трафіку. Діючи за такою схемою, учасники угруповання викрадали щомісяця понад 3  мільйони у гривневому еквіваленті» — йдеться в повідомленні Служби безпеки України. 

Під час обшуку в приміщенні кол-центру правоохоронці вилучили 124 одиниці комп’ютерної техніки, 6 ‒ телекомунікаційного обладнання, майже 60 тисяч гривень, мобільні телефони і чорнові записи, які підтверджують незаконну діяльність — всю техніку передано на експертизу.

Відкрито кримінальне провадження щодо несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) та шахрайства, вирішується питання щодо оголошення про підозру організаторам  даного злочину.

Читайте також