Поліція вилучила зброю під час обшуків (ФОТО)
17:00 29.04.2021
275

Гранати, кулемети та гвинтівки – поліція вилучила зброю під час обшуків у представників криміналітету в Одесі, повідомляє Офіційний сайт Національної поліції.

Упродовж двох днів оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та внутрішньої безпеки спільно зі слідчими обласного управління поліції та спецпідрозділом КОРД проводили санкціоновані обшуки у представників криміналітету регіону. У результаті вилучили 37 одиниць різної зброї, 260 набоїв різного калібру, наркотичні засоби та понад 400 тисяч гривень у різній валюті. 

За попередньою інформацією, деякі із них мають суттєві зв’язки з представниками злочинного світу, у тому числі «ворами в законі». Крім того, дані особи можуть бути причетні до організації та діяльності угруповань, які «спеціалізувалися» на грабежах та крадіжках і уже потрапляли у поле зору правоохоронців. 

За результатами проведення санкціонованих обшуків, 28 та 29 квітня, поліцейські вилучили 37 одиниць зброї: гвинтівки, пістолети, кулемети, карабіни, револьвери, ножі. Крім того, гранату, вибухові елементи мін, 260 набоїв різного калібру, наркотичні та психотропні речовини, понад 400 тисяч гривень у різній валюті.

Слідчо-оперативні дії тривають. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. 

 

Читайте також