Розвідка: Росія готує хіматаку на Донбасі, щоб звинуватити Україну
14:21 29.12.2018

Воєнна розвідка України спостерігає низку розвідувальних ознак, які чітко вказують на підготовку Росією диверсійно-терористичного акту з використанням хімічно-небезпечних отруйних речовин, що в подальшому подаватиметься російськими пропагандистами як застосування українськими військами "хімічної зброї" проти мешканців окупованого Донбасу. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Воєнна розвідка України спостерігає низку розвідувальних ознак, які чітко вказують на підготовку Росією диверсійно-терористичного акту з використанням хімічно-небезпечних отруйних речовин, що в подальшому подаватиметься російськими пропагандистами як застосування українськими військами "хімічної зброї" проти мешканців окупованого Донбасу", - сказано у повідомлені.

Російські спецслужби розраховують на значну кількість жертв серед цивільного населення.

Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України встановлено, що на окуповані території Донбасу в середині грудня прибула група російських спеціалістів з хімічних бойових та отруйних речовин.

"На тимчасово окупованих територіях противник підвищив готовність російських окупаційних військ до дій в умовах хімічного забруднення. З території Росії завезено новітні засоби індивідуального захисту для особового складу підрозділів 1 та 2 АК російських окупаційних військ, які планується випробувати в бойових умовах", - додали у повідомлені.

З метою створення вигідної їй громадської думки, Москва понад місяць проводить масштабну інформаційну кампанію зі звинувачення України у прихованій підготовці до таких дій. Головне управління розвідки констатує, що за аналогічною схемою Росія провела інформаційну операцію напередодні імітації хімічної атаки в Сирії 24 листопада ц. р. в районі міста Алеппо для виправдання подальшого нанесення авіаційних ударів по сирійських опозиційних силах.

Читайте також