На Донеччині за жорстокі пограбування заарештовано підлітка
20:21 30.12.2018

Авдіївським відділом Красноармійської місцевої прокуратури здійснюються процесуальне керівництво в розслідуванні кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ч.ч.2,3 ст. 186 (грабіж), ч.ч.2,3 ст. 187 (розбій)  КК України.

Установлено, що у жовтні поточного року 17-річний парубок та його товариш скоїли чотири пограбування мешканців м. Авдіївки.

Перебуваючи у вечірній час доби у стані алкогольного сп’яніння, друзі знайомились з перехожими, після чого вимагали віддати їм грошові кошти, мобільні телефони та продукти харчування. Застосовуючи психологічний тиск, погрози насильства, а в деяких випадках і жорстоке побиття, парубки також заволодівали  електроприладами, предметами одягу та оргтехнікою потерпілих.

Внаслідок застосування фізичного насильства одній із жертв заподіяно закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забійну рану скроневої ділянки голови та різані рани правої кисті.

Наразі неповнолітньому хлопцю повідомлено про підозру у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень та ухвалою слідчого судді Селидівського міського суду задоволено клопотання прокуратури про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.  Його спільник також чекає на вирок суду у слідчому ізоляторі.

За матеріалами прес-служби прокуратури Донецької області

Читайте також