Український Суд звільнив від відбування покарання чоловіка, який спалив власну дружину у її День народження
13:00 23.11.2020
319

На сайті Єдиного державного реєстру судових рішень нещодавно опублікували вирок Калинівського районного суду у справі за звинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 119 ч. 1 КК України – вбивство через необереженість.

Мова йшла про вбивство чоловіком своєї дружини. Звинувачений облив її спиртом після чого жінка загорілася і померла від опіків.

У серпні цього року подружжя з Вінничини святкувало день народження дружини. Після повернення додому, вони продовжили випивати і святкувати. Вже після 12 години ночі чоловік вирішив завершувати свято, але дружина планувала продовжувати випивати – його це обурило. На кухні між подружжям розпочалася сварка, у ході якої звинувачений облив дружину із пластикової пляшки, яка стояла на столі. Після цього він вирішив закурити. У пляшці була не вода, а спирт, а тому у ході спроби прикурити загорілася і жінка.

Після загоряння жертву доправили до районної лікарні, де вона пізніше померла від опіків 80% тіла та ускладнень, які вони викликали.

Під час судового засідання обвинувачений повністю визнав свою провину у скоєнні злочину. Він свідчив, що в якийсь момент «вечірки» вирішив іти спати. Пізніше його розбудила дружина, яка шукала спирт. Чоловік вирішив не дати її продовжувати пити. Під час сварки на кухні він не переконався, що було у півторалітровій пляшці, з якої облив жінку. Далі він вирішив закурити, унаслідок чого вона загрілася. Чоловік стверджував, що докладав усіх зусиль, аби загасити дружину – поливав водою, прикладав змочені рушники і т.і. Звинувачений зазначив, що розкаюється у злочині, та просив не карати його суворо.

Дочка подружжя, яку визнали потерпілою у цій справі, не надала якихось ключових свідчень. Повідомила лише, що мати померла наступного дня після її приїзду. Заявила, що не має до батька претензій майнового чи морального характеру, і також попросила суд не застосовувати суворе покарання.

Суд зазначив, що у цій справі є пом’якшуюча та обтяжуюча обставини – каяття підсудного та вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння. При обранні виду і міри покарання суд також взяв до уваги, що злочин сам собою є не тяжким, а інформація щодо особи підсудного та свідчення потерпілою свідчать на користь більш м’якого покарання.

У підсумку суд ухвалив визначити чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 119 ч. 1 КК України, і призначити йому покарання у виді 5 років обмеження волі. Але звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 3 роки.

Джерело: "Адвокат Права"

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також