Звільнений з полону рф британець закликав надати Україні винищувачі
16:26 23.02.2023
254

Британець, незважаючи на знущання з боку окупантів, відмовляється від ідеї мирних переговорів. Шон Піннер вважає, що жодна країна світу не погодилася б віддати свої землі, тож Україні цього робити теж не можна.

Шон Піннер був добровольцем та спільно з українськими військовими воював проти російських загарбників, потім потрапив у полон, де його катували. У вересні 2022 року чоловік був серед п’яти британців, звільнених із російського ув’язнення під час обміну військовополоненими. Піннер розповів журналістам, що служив у регулярних військових частинах у Маріуполі до того, як його затримали в так званій "днр". 

Він розповів, що під час полону проти нього застосовували електрошок.

За його словами, йому довелося зняти одяг, щоб окупанти могли перевірити, чи є у нього "праві" татуювання, а потім вдарили його ножем у ногу.

"Він просто сказав "Ой", а кров лилася по всіх моїх ногах. Я кричав... а потім через мене на стільці пройшло 200 вольтів. Я буквально встав, і він вдарив мене струмом... Я насправді не ставив жодних питань. Я скам'янів", - продовжив розповідь чоловік.

"Ти відчуваєш, як твої м'язи вистрибують з тебе, з твого тіла. Коли я зняв термобілизну, у мене просто пішла кров із ноги від удару струмом, і мої ноги роздулися, тому я не міг ходити", — розповідає Шон Піннер.

Крім цього, Піннер розповів, що російські війська вдарили по школі, де у підвалі на той час перебували діти, а також по урядовій будівлі. Під час інтерв'ю він також закликав Британію надати Україні винищувачі.

В інтерв'ю громадянин Великої Британії закликав керівництво своєї країни надати Україні якнайбільше винищувачів, про які вже неодноразово просив президент Володимир Зеленський. Бійці на полі бою потребують постійної підтримки, й авіація є однією з ключових речей під час війни.

"Їм потрібна постійна підтримка... Якщо ви запитаєте там іноземних бійців, вони просто хочуть підтримати", - Піннер.

Він визнав, що важко навчити військових керувати винищувачами, однак зауважив: "Це не моя роль, я просто хочу (щоб Україні надали, - ред.) винищувачі".

На його думку, Україні поки що не слід вступати у мирні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним. "Одна з речей, які я кажу людям, це те, яку частину Америки, Норвегії чи Британії ви готові втратити, щоб говорити про мир? Я сумніваюся, що Америка поступиться хоч дюймом, і тим більше Британія. Знаєте, Україна така сама. Якщо ми поступимося дюймом зараз, вони повернуться через три роки, через п'ять років, піднатиснуть ще трохи – як вони зробили з Кримом", – вважає британець. Він також звернувся до Путіна зі словами: "Одного дня вас буде викрито".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також