Зеленський закликає світ долучитися до Саміту миру в Швейцарії для розробки стратегії завершення війни
10:30 11.04.2024
263

Український лідер Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту приєднатися до запланованого Саміту миру в Швейцарії з метою розробки стратегії для припинення конфлікту. Він висловився про це через свій акаунт у Twitter (X), наголошуючи на важливості формулювання єдиної глобальної позиції щодо завершення війни та закликав країни, зацікавлені у справедливому мирі, до активної участі.

Зеленський підкреслив, що війна має закінчитися на справедливих засадах і що мир є єдиною можливою альтернативою. Він зауважив, що для досягнення тривалого миру необхідно забезпечити Україні всебічну підтримку, включно з оборонними здібностями, виробничими потужностями, економічною стабільністю, а також глобальним тиском на росію.

У своєму виступі Зеленський зазначив, що росія не братиме участі в інавгураційному Саміті миру, проте план, розроблений на саміті, буде представлено Москві через "представників континентів".

Нагадуємо, що швейцарський уряд оголосив про проведення дводенної конференції на високому рівні для обговорення шляхів вирішення українського кризи 15-16 червня.

Зі свого боку, росія оголосила про відмову від участі в переговорах у Швейцарії, критикувавши "формулу миру" як таку, що не враховує російські інтереси.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також