В ОП пояснили, чому путін погодився обміняти Медведчука на "азовців"
16:30 22.09.2022
278

У середу ввечері, 21 вересня, між Україною та російською федерацією відбувся обмін. 216 наших захисників, більшість із них - "азовці", повернулися додому, а російська сторона отримала затриманого СБУ кума путіна Віктора Медведчука.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко пояснив, чому президент росії погодився на умови обміну.

За його словами, обмін показав, що Медведчук дуже важливий для російської федерації, хоча раніше кремль відкидав таку умову, і це ще раз доводить, що слова "верхівки" росії відрізняються від їх дій.

"Слова – це одне, а як все відбувається – трошки інше. Це стосується і Російської Федерації, тому що більшість їхнії слів, а можливо, й у 100 відсотках випадків, не збігаються з тим, як є насправді. Саме тому й обмін на Медведчука відбувся на велику кількість наших захисників", – пояснив Тимошенко.

Служба безпеки України затримала Медведчука у квітні цьогоріч. Він втік з-під домашнього арешту, під яким перебував до повномасштабної війни. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі Збройних сил України й планував утекти за кордон.

Після затримання політика президент Володимир Зеленський запропонував росії обміняти його на полонених українських захисників.

Тоді прессекретар президента росії дмитро пєсков заявив, що Кремль не зацікавлений у такому обміні, оскільки Медведчук не громадянин рф і це нібито "немає стосунку до "спецоперації".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також