Українська поліція реєструє майже 250 тисяч воєнних злочинців рф у спеціальній базі даних
18:12 22.12.2023
257

Українська поліція створила спеціальну базу даних "Воєнний злочинець", в якій вже зареєстровано майже 250 тисяч осіб, включаючи злочинців з армії Російської Федерації, членів незаконних озброєних формувань та колаборантів. Це було оголошено міністром внутрішніх справ України Ігорем Клименком.

Він також зазначив, що було ініційовано понад 105 тисяч кримінальних справ, пов'язаних з воєнними злочинами російських військових, з них понад 90 тисяч пов'язані з порушеннями законів та звичаїв війни.

Крім того, згідно з даними ООН, зафіксовано понад 140 випадків страт цивільних осіб українськими військовими з РФ.

Клименко також повідомив, що більшість кримінальних проваджень передані Службі безпеки України, хоча деякі великі справи, такі як злочини проти цивільних у Бучі та Ірпені, залишаються у веденні поліції.

Важливою частиною роботи МВС є співпраця з міжнародними партнерами та обмін інформацією через канали Європолу та Інтерполу.

Особливу увагу в цьому контексті заслуговує розслідування 105 000 кримінальних справ, порушених проти військовослужбовців РФ і їхніх помічників, включаючи 90 000 випадків порушення законів та звичаїв війни, а також численні інші злочини, включаючи державну зраду та колабораціонізм.

На деокупованих територіях слідчі виявили 88 місць, де росіяни незаконно утримували та катували громадян.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також