Україна має змінити курс і підготуватися до війни на виснаження – The Economist
13:04 22.09.2023
260

Видання The Economist висловлює думку, що Україна повинна змінити свій курс і підготуватися до війни на виснаження. Вони вказують на те, що українська армія може здійснити прорив на фронті у найближчі тижні, але наголошують, що покладатися на це було б помилкою.

Автори статті вважають, що просити про припинення вогню або мирні переговори є безглуздям, оскільки російський президент  не демонструє жодних ознак бажання вести переговори. Навіть якщо б він виявив бажання, його неможливо було б довіряти.

За думкою авторів, путін чекає, коли Захід "втомиться" і сподівається на повернення до влади екс-президента США Дональда Трампа. Вони вважають, що путіну потрібна війна, щоб підтримувати свою диктатуру в росії, і будь-яке припинення вогню для нього буде лише паузою, щоб переозброїтися і підготуватися до нового нападу.

Стаття також вказує на те, що і Україна, і її західні партнери починають усвідомлювати, що конфлікт може стати війною на виснаження. Однак обидві сторони, на думку авторів, ще не готові до цього, і потрібно переосмислити військову стратегію України і те, як керувати її економікою.

Читайте також