Україна відновила 513 медзакладів, пошкоджених через військові дії, за останні два роки
18:50 22.04.2024
254

За останні два роки, після початку великомасштабного вторгнення Росії, Україна успішно відновила 513 медичних установ, пошкоджених військами окупантів, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Відомство зазначило, що внаслідок військових дій було ушкоджено 1 581 медичний об'єкт, з яких 210 були повністю знищені і вже не підлягають відновленню. Найбільше постраждали лікарні у таких областях, як Харківська, Донецька, Миколаївська, Київська, Чернігівська, Дніпропетровська, Херсонська та Запорізька.

До цього часу, за даними МОЗ, не можливо отримати інформацію про стан лікарень на тимчасово окупованих територіях.

З початку конфлікту, Росія також пошкодила 161 автомобіль швидкої допомоги, знищила 260 і захопила 125.

Незважаючи на постійні обстріли, вже повністю відновлено 513 медичних закладів, а 357 — частково відновлені або перебувають у процесі реконструкції. Це стосується закладів на деокупованих територіях або тих, які отримали менші ушкодження, такі як пошкодження вікон, покрівлі, фасадів. Миколаївська, Дніпропетровська, Київська, Харківська та Чернігівська області мають найбільшу кількість відновлених установ.

МОЗ підкреслює, що пріоритетом для держави залишається відновлення лікарень для забезпечення медичної допомоги всім, хто її потребує, і продовження роботи з партнерами для відновлення медичних закладів в країні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також