Україна обговорює співпрацю з європейськими оборонними компаніями на форумі в Брюсселі
20:09 06.05.2024
266

На Українському оборонно-промисловому форумі в Брюсселі обговорювали перспективи співпраці між українськими та європейськими оборонними компаніями, повідомляє Міноборони.

Під час форуму заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков провів зустріч із міжнародними партнерами, де наголосив на важливості зростання інвестицій європейських компаній в оборонний сектор України, зокрема через нові технології та розширення промислових можливостей.

Україна прагне створити спільні підприємства з європейськими оборонними компаніями, зосередившись на виробництві ключових видів озброєння, серед яких засоби ППО, артилерійські системи, боєприпаси, засоби РЕБ, а також безпілотники.

Також Дмитро Кліменков зустрівся з високопоставленими представниками ЄС, серед яких Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель. Вони обговорили можливість фінансування виробництва пріоритетного озброєння для ЗСУ на підприємствах української оборонної промисловості.

У дискусії також взяли участь міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер та інші представники українських і європейських делегацій.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також