У Чорному морі внаслідок російського вторгнення загинули щонайменше 3 тисячі дельфінів
16:00 24.06.2022
253

Внаслідок повномасштабного вторгнення рф у Чорному морі загинуло щонайменше три тисячі дельфінів. Про це повідомив керівник науково-дослідного відділу природного парку Тузлівські лимани Іван Русєв.

"Ми продовжуємо отримувати повідомлення про загибель дельфінів з Болгарії та Румунії, аналізуємо наявні публікації у відкритих джерелах з різних чорноморських країн. І наші висновки невтішні. Дельфіни на відміну від минулих років зараз гинуть по причині військових дій у Чорному морі, через безглузду і варварську війну рашистів. І на даний час, за нашими оцінками, загинуло не менш як три тисячі особин", - написав Русєв.

За його словами, останніми роками найбільшу тривогу викликала загибель дельфінів у рибальських, у тому числі багаточисельних браконьєрських, сітках у північно-західній частині Чорного моря. Але тепер основною причиною загибелі цих тварин є убивча війна росіян не тільки проти українців, але й проти найрозумніших істот світу дикої природи – дельфінів.

"Потужні сонари та вибухи руйнують тонку навігаційну систему тварин, і такі "сліпі" дельфіни помирають від голоду, не маючи можливості спіймати собі рибу. Через слабкість організму в них активуються інфекційні хвороби, і вони також гинуть", - додав Русєв.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також