Центр протидії дезінформації повідомляє про зростання російських провокацій проти України
16:34 08.04.2024
281

Центр протидії дезінформації заявив про інтенсифікацію російських зусиль у сфері провокацій та дезінформації, спрямованих на обвинувачення України в терористичній діяльності.

За інформацією відомства, росія активно розповсюджує неправдиві твердження про нібито удари українських БПЛА по Запорізькій АЕС, яка перебуває під контролем російських сил. Водночас використовується маніпуляція стурбованістю Міжнародного агентства з атомної енергії, щоб висунути звинувачення проти України у ядерному тероризмі.

Додатково, російська сторона розповсюджує так звані "свідчення" осіб, затриманих за звинуваченнями у терактах, які під тортурами "підтверджують" свою причетність до злочинів з "нагородою" в Києві.

Лейтенант Андрій Коваленко, керівник ЦПД, підкреслив, що росія намагається створити ілюзію "українського сліду" у терактах, незважаючи на зв'язки ФСБ з терористичними організаціями та характерні дії російських спецслужб. Водночас Росія сама здійснює напади дронами на ЗАЕС, перекладаючи відповідальність на Україну.

Центр протидії дезінформації закликав громадськість не піддаватися на маніпуляції російської пропаганди.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також