Трагедія в селі Гроза: російський ракетний удар призвів до загибелі 48 мирних людей
17:05 05.10.2023
266

російські війська атакували мирний об'єкт у селі Гроза, Куп'янського району, згідно з повідомленням глави Офісу Президента України Андрія Єрмака. За попередніми даними, цей подія призвела до загибелі 48 осіб, включаючи дитину.

"російські війська обстріляли цивільний об'єкт у селі Гроза, Куп'янського району. Попередньо звітують про 48 загиблих, серед яких є 6-річний хлопчик. Також є інформація про 6 поранених, включаючи ще одну дитину - дівчинку. Рятувальні роботи тривають", - написав Андрій Єрмак у своєму каналі в Telegram.

Президент України Володимир Зеленський реагував на цей акт тероризму, назвавши його жорстоким та показовим злочином росії. За його словами, ракетний удар спрямований на звичайний продуктовий магазин та є свідомим актом тероризму. Інцидент стався в Куп'янському районі Харківщини, і наразі звітують про більше ніж 47 загиблих. Президент також зазначив, що надається допомога пораненим.

Зеленський підкреслив необхідність зупинити російський тероризм та закликав всіх, хто надає допомогу росії у обхід санкцій, визнати їх злочинцями. Він висловив обурення та впевненість, що такі теракти мають на меті звести до норми геноцидну агресію росії перед усім світом.

Президент також відзначив, що наразі він веде обговорення з європейськими лідерами, включаючи питання посилення ППО (протиповітряна оборона) України, та наголосив, що терористам буде надана відповідь, яка буде справедливою та потужною.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також