Сєвєродонецьк стримує ворожу навалу, в Лисичанську від обстрілів загинула дитина
09:30 13.06.2022
279

Сєвєродонецьк стримує російську навалу, а Лисичанськ потерпає від обстрілів, загинула шестирічна дитина, - про це у Телеграмі повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Два мости, що ведуть до Сєвєродонецька, зруйновано рашистами. Третій - цілий день під обстрілами, він старий та критично аварійний, вантажівки ним пересуватися не можуть - великий ризик обвалу. В разі руйнування цього шляхопроводу - обласний центр буде відрізано. Лисичанськ рашисти потужно обстрілюють, сьогодні від ворожого вогню загинула шестирічна дитина", - написав очільник ОВА.

Він наголосив, що військові готові до будь-якого розвитку подій.

За інформацією Гайдая, евакуації з Сєвєродонецька немає. З огляду на останні подї, єдиний варіант виходу з міста - це пішки вцілілим мостом, бо автобуси не проїдуть, але це вкрай небезпечно.

Очільник ОВА повідомив, що можливість евакуації з обласного центру опрацьовує спільно з Іриною Верещук: є надія, що організований вихід з міста стане можливим, але для цього необхідно отримати гарантії безпеки.

За даними керівника Луганщини, на території заводу «Азот» у Сєвєродонецьку залишаються близько 500 мирних мешканців, з них 40 - це діти. Іноді військовим вдається когось евакуювати.

Важкі бої тривають і в Гірській громаді. Гумвантажі щоденно завозятьдо Лисичанська, а звідти їх машиною забирають до інших населених пунктів області.

Загрози оточення українських військ на Луганщині немає стверджує Гайдай.

Автор: Кароліна Адамчук
Читайте також