путін тягне час і вважає, що Україна і Захід виснажаться раніше за росію, - естонська розвідка
12:52 08.02.2023
259

У своєму щорічному звіті Служба зовнішньої розвідки Естонії повідомила, що президент росії путін вважає, що час на його боці, оскільки він має в своєму розпорядженні достатньо ресурсів для підживлення своєї військової машини. Хоча росія навряд чи досягне "якісного стрибка" у своїй здатності вести війну, путін не зупиниться, незважаючи на невдачі в перший рік вторгнення. Ключовим фактором для нього є ослаблення підтримки України з боку союзників, таких як США і НАТО, вважають розвідники.

Уряд путіна не демонструє ознак слабкості і здатний розгорнути інструменти "пропагандистського імперіалізму", навіть попри те, що російські військові стратеги були захоплені зненацька здатністю України захищати себе і масштабами санкцій США і ЄС, йдеться в доповіді.

російська еліта все більше стурбована тим, що путін "з'їхав з глузду, але більшості з них не вистачає мужності зробити реальні кроки до змін", - йдеться у звіті.

Естонські розвідники назвали авторитарний режим путіна Радянським Союзом 2.0, в якому на горизонті "немає нового Горбачова, не кажучи вже про Єльцина".

Автор: Вікторія Забужко
Читайте також