Уряд ухвалив рішення щодо щомісячних доплат захисникам України під час воєнного стану
19:32 09.08.2023
261

Сьогодні під час невідкладного засідання Уряду було прийнято постанову, що регулює питання справедливих щомісячних доплат для військовослужбовців, правоохоронців та рятувальників. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Згідно з його оголошенням, всі, хто бере участь у захисті України, матимуть право на отримання додаткових платежів під час перебігу воєнного стану. "Під час активних бойових дій доплати можуть становити 30 тисяч гривень на місяць. Для осіб, що здійснюють оперативне управління військовими підрозділами на віддаленій території, доплати можуть досягати 50 тисяч гривень. А для тих, хто безпосередньо бере участь у бойових діях, сума доплат становитиме 100 тисяч гривень", - розповів Шмигаль.

Додатково встановлені щомісячні доплати для призовників та курсантів, в розмірі 6 тисяч і 2,35 тисяч гривень відповідно.

"Ми вживаємо всіх можливих заходів, щоб кожен, хто захищає Україну від російської окупації, відчував підтримку і допомогу від держави", - підсумував Прем'єр-міністр.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також