США готують Україну до весняного контрнаступу - Politico
10:30 16.03.2023
457

США зосереджені на допомозі Україні з підготовкою до весняного контрнаступу, який може початись уже в травні.

Про це повідомляє Politico.

За словами неназваного американського чиновника, пакети військової допомоги, надані Україні кілька місяців тому, враховували потреби ЗСУ у майбутньому контрнаступі.

У Пентагоні зазначають, що отримані навички та технології допоможуть українським військовослужбовцям здобути перемогу у війні, спираючись на власні рішення.

"Підвищений український потенціал дозволить українському керівництву розробити та реалізувати різні варіанти в майбутньому, щоб досягти своїх цілей та довести цю війну до успішного завершення", — сказав голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі.

Офіційні особи США також повідомили журналістам, що українське керівництво ще не визначилося із стратегією майбутнього наступу. За їх словами, ВСУ має два варіанти: йти на південь через Херсон до Криму або просуватися з півночі на схід, і після цього на південь, відрізавши для ЗС РФ сухопутний коридор.

У США вважають, що другий варіант більш реалістичний, оскільки росіяни зміцнили оборону на східному березі Дніпра, а ЗСУ не мають ресурсів для проведення десантної операції проти таких сил.

Міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що ЗСУ мають якнайшвидше завершити навчання та отримати всю необхідну зброю, оскільки "Україна не може гаяти час".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також