росія знову збільшує виробництво ракет та снарядів, відновлюючи воєнну потужність
14:34 13.09.2023
254

Російська федерація успішно протистояла санкціям та знову збільшила виробництво ракет, повернувшись до попереднього рівня виробництва до початку повномасштабного вторгнення в Україну. Цю інформацію опублікувала газета The New York Times, посилаючись на анонімних посадовців.

За словами американських, європейських та українських посадовців, Росія зуміла подолати санкції та обмеження на експорт, встановлені Заходом, і знову розширила виробництво ракет, що перевищує довоєнний рівень. Це робить Україну особливо вразливою перед можливими новими атаками у майбутньому.

Американські посадовці побоюються, що збільшення виробництва російських ракет може призвести до нових нападів на енергосистему України восени та взимку. Відзначається, що Росія отримує необхідні компоненти через контрабанду через треті країни, такі як Вірменія і Туреччина.

Західні посадовці вказують, що Росія також значно збільшила виробництво снарядів і здатна випускати більше, ніж Сполучені Штати і Європа. Однак цього все одно недостатньо для задоволення власних потреб, оскільки Росія витратила 10 мільйонів снарядів за рік. Збільшення військового виробництва також мало свою ціну для російської економіки, особливо через високі відсоткові ставки в країні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також